Ilma autori nimeta artikkel süüdistas kaitsepolitseid Savisaare vastases ajujahis ja teatas seejärel, et see kõik võib hiljem ka kaitsepolitseid ennast tabada.

"Absoluutselt teemaväline vist on küsidagi: kuhu jääb inimlikkus? Tervisliku seisundiga arvestamine? Savisaare-vastaste jaoks võib ju praegu olla põnev – kambaga alandada hallipäist invaliidi ratastoolis. Kuid Sinisalu jt võimukandjad ei tea, milliseks kujuneb nende endi tulevik. Kesknädalale millegipärast tundub, et „struktuurid“ võivad saada kogeda tulevikus sarnaseid õudusi, mida nad abitusse seisundisse jäetud ja lähedastest jõhkralt eraldatud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare vastu Hundisilmal toime panid.

What goes around, comes around – kõik tuleb ringiga tagasi. Võib-olla kapo ja prokuratuuri ametnikele ei mahu pähe, et on olemas ka kõrgemad jõud. Kosmiliste seaduste vastu ei saa. Kui Saatus tabab teid ennast abitus seisus, siis enam nii tore pole. Ainult et kui Savisaare suhtes te suutsite toime panna ebaõigluse ülima akti (et mitte öelda sigaduse), siis teid ennast tabab õigluse karistus.

Sest Eestis pole veel mitte kunagi nii olnud, et tuuled ja ajad ei pöördu."

Keskerakonnal on koostöölepe Venemaa president Vladimir Putini võimupartei Ühtne Venemaaga. Putin ja tema kaaskond on korduvalt õigustanud Nõukogude Liidu kuritegusid, kaasa arvatud Balti riikide okupeerimist ja siinsete inimeste represseerimist.

Pärast Eesti okupeerimist 1940. aastal olid praeguse kaitsepolitsei eellase töötajad esimeste seas, kelle Nõukogude okupatsioonivõimud kinni võtsid. Enamus neist kas lasti maha või surid nõukogude vangilaagrites. Represseeriti ka nende perekondasid.