Keskerakonna pressiesindaja Toomas Raag ütles Delfile, et tema teada on kohaliku omavalitsuse valimiste kampaaniast tasumata praeguse seisuga 8,9 miljonit krooni, kuid erakonna rahaasjadest on täpsem ülevaade peasekretäril. Peasekretär Priit Toobalit aga enne esmaspäeva kommentaari ei saa, samuti ei õnnetstunud Delfil pärast seda tabada Toomas Raagi.

Keskerakonna möödunud aasta majandusaruandest selgub, et parteil oli 2008. aasta 31. detsembri seisuga kaks pikaajalist laenukohustust Sampo panga ees kogusummas 15,5 miljonit krooni keskmise intressimääraga 7,79 protsenti aastas. Intresside maksmiseks kulutas erakond möödunud aastal 1,3 miljonit krooni. Laenud peavad olema tasutud 2011. aasta kevadeks. Samas toetati Keskerakonda riigieelarvest möödunud aastal 25,8 miljoni krooniga.

Teisel kohal on erakondadest võlgnevuselt Isamaa ja Res Publica Liit, millel oli veel augustist europarlamendi valimistest üleval 2,7 miljoni kroonine võlg. Kohaliku omavalitsuse volikogude valimistest lisandus veel 5,9 miljonit krooni. IRLi peasekretäri Margus Tsahkna kinnitusel on maksegraafikud lepitud partneritega kokku nii, et järgmise aasta lõpuks on kõik tasutud. "Loodetavasti isegi varem," märkis ta.

IRLil oli 2008. aasta lõpu seisuga ka pangalaen 7,75 miljonit krooni. Maksetähtajaga alla ühe aasta oli laen 2 ja maksetähtajaga üks kuni viis aastat oli laen 5,7 miljonit krooni. Intressidele kulutas erakond möödunud aastal 628 692 krooni. 2008. aastal maksti IRLile riigieelarvest 16,9 miljonit krooni.

Kolmandal kohal on Reformierakond, millel on tasumata 5,5 krooni kohaliku omavalitsuse volikogude valimiste kampaania eest. Reformierakonna pressiesindaja Silver Puki kinnitusel tasub erakond võlgnevuse järgmise aasta esimese poole jooksul. Reformierakonnal möödunud aasta lõpu seisuga pikaajalisi laenukohustusi ei olnud, samuti ei tasutud aasta jooksul laenuintresse. Riigieelarvest toetati Reformierakonda möödunud aastal 27,57 miljoni krooniga.