Raha pole 1230. aastail valminud pühakoja päästmiseks ei riigil ega ka kohalikul omavalitsusel. On üksnes lootus, et see summa kunagi kuskilt leitakse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pöide vallavanem Jüri Linde ütles, et iidset jumalakoda on vastavalt võimalustele väikest viisi pidevalt kõpitsetud, kuid hoone olukord on sellele vaatamata väga kehv. „Eks mure olegi, et kui katust korda ei saa ja kiriku võlvid sisse kukuvad, võib selle remont väga kalliks minna," nentis Linde.

Kokku läheks hädavajaliku uue katuse ehitamiseks vaja kiiremas korras ligi kaheksa miljonit krooni, sest katuseaukude lappimist enam mõttekaks ei peeta. Tänavu loodeti toetust saada kultuuriministeeriumilt, kuid majanduskriisi ja eelarvekulude kärpimise tõttu ei tulnud sealtki mitte üht krooni.

Muinsuskaitseameti restaureerimisosakonna spetsialist Sille Sombri sõnas, et amet on olnud Pöide kiriku avariilise olukorraga kogu aeg kursis, kuid kirikute päästmiseks ellu kutsutud nn pühakodade programmi alarahastatuse tõttu pole restaureerimistööd alata saanud.