Linnapea Mart Viisitamme sõnul on hetkel saadud kandideerimiseks nõusolek mitmelt tublilt inimeselt, kuid arvestades pingelist eelarveseisu oleks targem hetkel abilinnapeade arvu piirata. „Soovitan riigil võtta Pärnust eeskuju, mitte aga kavandada tuleva aasta eelarvesse täiendavalt 2500 uue ametniku palkamist,” märkis Viisitamm keskerakonna teatel.

Viisitamme sõnul rääkis sellise ettepaneku kasuks kaks põhjust. „Esiteks asjaolu, et ükski sõelale jäänud kandidaatidest ei olnud otseselt kompetentne turundus- ja turismivallas, mis oli Avarsalu üheks vastutusalaks ja linnale väga tähtis valdkond,” märkis ta.

„Teiseks aga leidis Pärnu piirkonna juhatus, et pingelise linnaeelarve korral nii sel kui ka ilmselt järgmisel aastal oleks mõistlik valitsemiskulusid piirata. Ma usun, et meie praegune linnavalitsus tuleb vajadusel nende ülesannete omavahel jagamisega kenasti toime ja kui Eesti majanduses tulevad taas rõõmsamad ajad ning eelarve muutub pingevabamaks, saab abilinnapeade arvu küsimuse ju uuesti päevakorda tuua.”

Kas üldse ja kuidas funktsioonid linnavalitsuse siseselt ümber jaotatakse, see selgub Viisitamme ütlusel alles pärast seda kui koalitsiooninõukogu on küsimuses oma otsuse teinud. “Usun, et nädala jooksul teame me juba koalitsiooninõukogu ostust, siis saame sellel teemal edasi rääkida,” märkis ta.

Kokku on viimase kuu jooksul räägitud kandideerimisest abilinnapea kohale kümnekonna inimesega, kellest pooled on oma valmisolekut kandideerimiseks ka kinnitanud, lisas Mart Viisitamm.