Keskerakondlasest abilinnapea Toomas Vitsut ütles esmaspäeval Postimehele, et kuigi Reformierakonnal on igasugusteks läbirääkimisteks tugevam positsioon, ei näe ta põhjust, miks kaks võimul olevat erakonda ei peaks jõudma eelarve osas kokkuleppele.

“Kui tahetakse jõuda kompromissile, siis kindlasti ka jõutakse. Eelarve pole selline takistus, mille pärast peaks koalitsioon lagunema,” sõnas ta. Ta märkis, et kui üksmeelt ei saavutata, siis seda Keskerakonnast mitteolenevatel põhjustel.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus oli eelarveläbirääkimiste suhtes optimistlik. Tema kinnitusel tulenevad ettepanekud ja soovid eelarve osas otseselt koalitsioonileppest, seega ta ei näe põhjust, miks need ei peaks olema partnerile vastuvõetavad.

Reformierakond nõuab eelarvest senisest rohkem raha näiteks teedeparanduseks Tallinna kesk- ja vanalinnas ning mitme kooli remondiks. Ületamatuid probleeme Vitsut Reformierakonna esitatud nõuetes ei näinud. “Need ettepanekud, mida Reformierakond on eelarve osas teinud, kattuvad osaliselt kindlasti nende prioriteetidega, mida ka meie oleme seadnud,” nentis ta.

Vitsuti sõnul ei tekita mingeid vaidlusi näiteks reformierakondlaste ettepanek rekonstrueerida Tartu maantee, ka ei ole Keskerakonnal mingeid vastuväiteid kommunaalameti eelarve läbipaistvamaks muutmise suhtes.