Kaitseminister Jüri Luigelt tahavad Koit Pikaro ja Arvo Jaakson teada, kas ja kuidas olid pildiskandaali varjamisega täidetud ja tagatud põhiseaduses sätestatud põhimõtted.

Samuti peab kaitseminister selgitama, kas Kaitseliit kui kaitsejõudude osa ning kaitseliitlaste Mart Laari, Jaan Trossi, Robert Lepiksoni ja Eerik-Niiles Krossi tegevus Nursipalu laskeväljakul täitsid riigikaitse põhiülesannet säilitada põhiseaduslik kord.

Opositsioonipoliitikud tahavad ka teada, kas kaitseväe peainspektorit major Einar Laignat teenistusliku juurdluse ajal ei mõjutatud ning kes olid Krossiga 1999. aasta 23. veebruaril sõlmitud tegevteenistuse lepingu osapooled ning mis oli selle aluseks.

Kaitseväe juhatajale kontradmiral Kõutsile esitatud arupärimises soovivad Pikaro ja Jaakson teada, kas Krossiga tegevsteenistuse sõlminud inimene vastas kaitseväeteenistuse nõuetele ning kelle korraldusel ja millistel tingimustel see sõlmiti.

Lisaks peab Kõuts selgitama, miks ei pööranud tema ega ka Laigna tähelepanu asjaolule, et Kross oli kaadrisõjaväelase staatuses.

Peaminister Laar, tema julgeolekunõunik Tross, toonane Võru maavanem Lepikson ja endine riigikantselei koordinatsioonidirektor Kross tulistasid 1999. aasta 13. mail Nursipalus pumppüssist Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare pildi pihta.