Keskerakond taotleb tunnistada ebaseaduslikuks vabariigi valimiskomisjoni tegevusetus kui toiming Palupera vallas valimisjaoskonnas nr. 2 hääletamistulemuste kehtetuks mittetunnistamisel  ja kordushääletamise mittekorraldamisel, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali hinnangul tuleks Valgamaal Palupera valla teises jaoskonnas korraldada uued valimised, kuna vastavalt riigikohtu äsjasele otsusele loeti kogu Palupera valla nimetatud jaoskonnas sedelid kehtetuks ja sealsetel inimestel puudus võimalus Euroopa Parlamendi valimistel ühelegi erakonnale või üksikkandidaadile oma häält anda.

„Praktiliselt kogu Palupera valla rahvas ei saanud võimalust Euroopa Parlamendi valimistel oma arvamust avaldada ning seega oleks õiglane korraldada seal uued valimised,“ lausus Toobal. „Õigus Euroopa Parlamendi valimistel osaleda peab kehtima võrdselt kõigile Eesti vabariigi kodanikele ning keegi ei tohiks jääda kohaliku valimiskomisjoni hooletuse tõttu ilma oma põhiseaduslikust õigusest.“

„Sellest tulenevalt otsustas Keskerakond Palupera valla inimeste võrdse kohtlemise tagamiseks pöörduda riigikohtu poole taotlusega korraldada seal kordusvalimised. Arvutage ise, kui valla teises jaoskonnas käis valimas 145 inimest ning neist kehtivaks jäid ainult  kaheksa inimese hääled, millisest õiglusest ja juriidilisest korrektsusest enam saame rääkida?“ küsis Toobal.