Postimehele on väidetud, et Edgar Savisaare juhitav Keskerakond saabub läbirääkimistele selge eesmärgiga võidelda praegu reformierakondlase Rein Langi käes olev tool Enn Eesmaale.

Üks oravapartei poliitik ütles seepeale: „Mingi Putini partei küll välisministeeriumisse ei pääse, see on välistatud.” Ta viitas savisaarlaste ja Venemaa presidendi Vladimir Putini nn kodupartei, Ühtse Venemaa vahel möödunud aasta lõpus sõlmitud koostööleppele.

Rahvaliit loovutab keskparteile tervisega hädas oleva Margus Leivo siseministriportfelli ning haarab Res Publicast tühjaks jääva rahandusministritooli, millel hakkab istuma Mart Opmann.

Et teised Res Publica ministrikohad, peale valitsusjuhi oma, lähevad kõik Keskerakonnale, annaks see savisaarlaste kätte kahe jõuministeeriumi võtmed — nii sise- kui justiitsministeeriumi omad.

Seega pole võimatu, et reformikad ohverdavad savisaarlastele ühe omaks peetud ministritooli. Ühe versiooni järgi võib Keskerakond vastu soovida rahvastikuministri kohta, et kindlustada positsioone oma peamiste valijate, muulaste seas.

Oma come-back’i valitsusse võib teha ka Edgar Savisaar ise, keda peeti kuluaarivestlustes üheks võimalikuks majandusministrikandidaadiks.

Uue valitsuse arvatav peaminister Andrus Ansip on öelnud, et tõenäoliselt saavad Reformierakond ja Keskerakond kumbki viis ning Rahvaliit neli ministriportfelli.