“Sotsiaaldemokraatide pingutused korruptsiooniteemade tõstmisel väärivad täit tunnustust. Keskerakonna Noortekogu tahab neid selle juures igati aidata,” teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Noortekogu esinaine Kotka ütles: „Õpime vanemate poliitikute kogemustest, alustame kunagisest majandusministrist Mihkel Pärnojast, kes parseldas maha Eesti Raudtee ja tekitas sellega suurt kahju meie rahvale. Tänaseni on jäänud vastamata küsimus, milleks ikka kulutati see raha, mis seoses Eesti Raudtee erastamisega pressiti riigilt välja konsultatsioonitasude ja muu sellise näol. Kindlasti me tahaksime tõsta ülesse ka küsimuse omaaegsest Tallinna abilinnapeast Ivar Virkusest, kelle pingutuste tulemusena müüdi maha AS Tallinna Vesi enamusaktsiad. Pärast seda sammu kahanesid oluliselt linnavalitsuse võimalused mõjutada vee hinda, millega samuti on linnarahvale kahju tehtud. Meelde peame tuletama ka Mustamäe ühiselamuid, kus üürnikud müüdi koos majadega, mille korraldas tookord ärimees Erich Teigamägi. Selle tagajärjel tekkisid meil linnas uued kodutud, kellel ei olnud enam kusagilt peavarju saada. Inimesed elavad nendega toimunut valusasti üle tänapäevani.“

Noortekogu esimees märkis, et kõigi nimetatud juhtumite puhul olid eestvedajaks just nimelt sotsiaaldemokraadid. „Tunneme siirast heameelt, et sotsiaaldemokraadid ei ole viimastel aastatel enam Tallinnas võimul“, ütles Noortekogu esinaine Siret Kotka. „Kui nad oleksid praegu võimul, siis korraldaksid nad kindlasti edasi oma korruptsioonihõngulisi tegusid. Ei ole mingi saladus, et poliitikute seas kutsutaksegi sotsiaaldemokraate korruptsioonierakonnaks. Seetõttu on ka arusaadav, et Ansipi koalitsioonis usaldati just nimelt selle partei esindajale siseministriportfell, selleks et ta hoiaks oma parteikaaslasi eemal taolistest tehingutest“, nentis Kotka.

Noortekogu kutsus üles sotsiaaldemokraate kahetsema oma pahategusid ja kiires korras koostama korruptsiooni vastu võitlemise plaani oma parteis.