“Eesmärk on meil ju kõigil üks — võita valimised!” kirjutas Sepp 4. aprillil kõigi Keskerakonna ministrite poliitilistele nõunikele saadetud kirjas.

Keskerakonna infojuht loetles oma juhtnöörides punkthaaval, et ministrite meediatööd tuleb pikemalt plaanida, kirjutas Postimees.

“A — vajadusest valimisteni jäänud lühikese aja jooksul ministrite abil välja sõeluda ja üles ehitada programmiliste positiivsete algatuste propaganda kompleksne plaan, et tagada nii neile endile kui erakonnale tervikuna maksimaalne avalikkuse tähelepanu, B — ajastada need algatused avaliku arvamuse küsitlusperioodide mõjuajasse,” kirjutas Sepp.

Sepp jätkas juhtnööre ministeeriumidele: “C- vältida siplemist ja vaid niiöelda tulekahjude kustutamist ning ajakirjanike dikteeritud teematõstatusi, mis ei pruugi sugugi siis tulla, kui meie arvates on õige aeg asi välja käia, D — vältida ajakirjanduslikke üledoose, mille puhul on oht kaotada enda vastu huvi või jätta lihtsalt “jutulinnu” muljet.”

Mõnes ministeeriumis saab Sepa hinnangul kasutada ka pressiosakonna abi, kuid valdavalt ilmselt mitte, kuna sajaprotsendiliselt saab usaldada ainult poliitilisi nõunikke.

Täit usaldust läheb Sepa hinnangul vaja, sest “sellise asja juurde käib ka lavastatud foonide tekitamine, muuhulgas tellitud lood. Üksnes poliitnõunikud tohivad tema sõnul tegeleda poliitiliselt äärmiselt delikaatsete probleemidega.

Sepa juhtnööride kohaselt tuleb nõiunikel rakendada positiivsete algatuste propagandaks Keskerakonna ministreid. Ebamugavaid teemasid tuleb samas panna selgitama ministeeriumide tippametnikud.

Evelyn Sepp kinnitas kolmapäeval Postimehele memo autentsust, kuid väitis, et see ei puutu kuidagi valimispropagandasse. Tema kinnitusel oli tegemist vaid ministriabide tähelepanu juhtimisega igapäevastele kommunikatsiooniprobleemidele.

Keskerakonna aseesimehe Peeter Kreitzbergi sõnul on Evelyn Sepp tegutsenud ilmselt oma volitusi ületades.

“See ei ole Keskerakonna ametlik poliitika vaid Sepa-nimeline üritus. Meie juhatus ei ole midagi niisugust otsustanud,” ütles Kreitzberg.

Ka peaminister Siim Kallas oli Keskerakonna infojuhi pöördumisest häiritud.

“Ilmselt on tegemist tugeva ülepingutamisega. Sellist lähenemist poliitikale ei saa tänapäeval enam tõsiselt võtta,” sõnas ta.

Peaminister usub, et tegemist on üksiku tahtmisega kaasa aidata erakonna valimistulemustele, kuid ei saa olla usdaldusväärse poliitilise kommunikatsiooni väljendus.

“Sellist sõna nagu “propaganda” ei saa ühitada avaliku teenistusega,” ütles Kallas.