„Tallinnas jagatakse sotsiaalministeeriumi poolt rahastatud sotsiaalkampaania “Abiks tööotsijale” lendlehti, millega reklaamitakse ka Reformierakonda,“ tõdes Simson Keskerakonna pressiesindaja teatel „Parteipropagandaks riigi rahakoti kasutamine on lubamatu. Seda võiks kasutada hoopis töö kaotanud inimeste reaalseks abistamiseks.“

Simsoni sõnul on antud kampaania hankeleping on sõlmitud pikaajalise Reformierakonna koostööpartneri ettevõttega KontuurLB OÜ ning lepingu täitmise tähtaeg on 18. juuni 2009.
Hankelepingu maksumus on koos käibemaksuga 1 767 880 krooni.

Seoses sotsiaalministeeriumi rahastatud Reformierakonna kampaaniaga pärib Keskerakonna fraktsioon sotsiaalminister Hanno Pevkurilt aru järgmistes küsimustes: Miks on kampaania ajastus seotud Euroopa Parlamendi valimistega?; Millisena ja mis ajastusega on planeeritud sotsiaalministeeriumi rahastusel antud kampaaniat jätkata?; Miks Te sotsiaalministrina kiidate heaks varjatud Reformierakonna rahastamise?; Kas arupärimisele lisatud lendleht kooskõlastati sotsiaalministeeriumiga?; Mis koguses ja kus on arupärimisele lisatud lendlehte veel levitatud?; Kas Reformierakonna logo lisatakse ka üle-Eestilisele välimeediale, vahelehtedele, raadio- ja telesaadetele ning reklaamile, trükistele ning meemetele?

Sotsiaalministeerium lükkab kategooriliselt ümber Keskerakonna liikme Kadri Simsoni väite, millega Simson süüdistab ministeeriumit Reformierakonna reklaamimises, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

"Sotsiaalministeerium viib Euroopa Sotsiaalfondi toel läbi laiaulatuslikku sotsiaalkampaaniat „Abiks tööotsijale”. Täna toimuv töömess „Abiks tööotsijale” on korraldatud ministeeriumi tellimusel ning ei ole seotud Reformierakonnaga. 

Sotsiaalministeerium ei ole tellinud ega rahastanud Reformierakonna logoga töömessi „Abiks tööotsijale” reklaami.

Sotsiaalkampaania „Abiks tööotsijale” eesmärk on anda infot õiguste ja võimaluste kohta tööturul, seda nii töötajale kui ka tööotsijale. Muu hulgas antakse ülevaade erinevatest riiklikest võimalustest, mis aitavad tööta jäänud inimestel oma olukorda tööturul parandada."