„24. veebruaril kajastas uudistesaade "Aktuaalne kaamera" nii riigilipu heiskamist Pika Hermanni tornis, Vabadussõja võidusamba juures toimunud pärgade asetamise tseremooniat, kaitsejõudude paraadi kui ka president Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvese vastuvõttu,“ märkis riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Georg Pelisaar pressiesindaja teatel.

“Samas toimus riigi aastapäevale pühendatud olulisi sündmusi veel ja kogu Eestis. Jüriöö pargis süüdati vabaduslõke ning üles oli rivistatud Vahipataljoni auvahtkond ja mängis kaitseliidu orkester, erinevates Eestimaa paikades korraldati vastuvõtte, aktuseid, kontserte ja muid üritusi,“ tõdes ta.

Pelisaar ütles, et rahvusringhääling tegutseb avalikes huvides, mistõttu on oluline edastada sündmusi mitmekülgselt. „Eriti kahju, et näiteks Narvast kajastasid rahvusringhäälingu uudised küll 23. veebruaril toimunud Nõukogude armee aastapäeva tähistamist, jätsid aga täiesti tähelepanuta Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamise paljudes Ida-Virumaa linnades ja valdades, kus seda tehti ka suure pidulikkuse ja siirusega,“ märkis Pelisaar.

„Oleme arvamusel, et Eesti Vabariigi aastapäevaga seotud sündmuste kajastamisel ei saanud televaatajad tänavu piisavat ülevaadet maakondades toimunust, aga ka Tallinna linna poolt korraldatud mitmetest pidulikest vastuvõttudest ja kogunemistest.„