Keskerakond on võitnud valimised Tallinnas häälte arvuga, mis võimaldab moodustada volikogus linnavalitsuse teisi erakondi kaasamata. Linnavõimu kandepinna laiendamiseks peab Keskerakond siiski võimalikuks ja oluliseks moodustada koalitsioon jõududega, kellega koos saame ellu viia meie valimisprogrammi ühiseid osi, teatas Delfile erakonna pressiesindaja.

Vaid mõned näited: nii sotsiaaldemokraatide kui Rahvaliidu poolt ühistranspordi arendamisele, linlaste sotsiaalse turvatunde kindlustamisele ning loodust säästva linna arendamisele seatud rõhud on kesksel kohal ka Keskerakonna poliitikas, teatas erakond.

Keskerakond leiab, et koostöös tsentristlike ja vasakjõududega suudavad nad siin ja mitmetes teisteski valdkondades olla veelgi tugevamad ja edukamad.

Keskerakond on varem teinud riigi tasandil endistele Mõõdukatele — tänastele sotsiaaldemokraatidele ja Rahvaliidule ettepaneku ühise valitsuse moodustamiseks. Seni pole meie valijate parima esindamise huvist kantud siirast ettepanekut vastu võetud.

“Tallinnas teeme Teile koalitsioonikõneluste alustamise ettepaneku esimest korda,” seisab Rahvaliidule ja sotsiaaldemokraatidele saadetud kutses. “Kuigi linna tasandil on nö suurt poliitikat vähem, on ka Eesti pealinna juhtimisel mitmeid maailmavaatelisi valikuid ja lähenemisnurki, kus saaksime üheskoos realiseerida meie erakondade programmi.”

“Arvame, et valimiskampaaniale omane lähedaste programmidega erakondade konkurents lõppes 16. oktoobril, täna on aeg asuda koostööle. Seepärast teeme ettepaneku Tallinna volikogus Keskerakonnaga koalitsiooni moodustamise kõneluste alustamiseks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Rahvaliidu Tallinna piirkonnaorganisatsioonidele,” mägitakse kutses..

Keskerakonna Tallinna piirkondade delegatsiooni läbirääkimistel kuuluvad Jüri Ratas, Elmar Sepp ja Kaia Jäppinen.