Lepiti kokku kõigis küsimustes, erimeelsuses kõrvaldati, lausus Delfile Tallinna linnavolikogu pressiesindaja Georg Pelisaar.

„Linnapea Tõnis Palts andis linnapea täiusliku ülevaate linnakontrolöri konkursside toimumisest, mida enne eelmist linnavalitsuse istungit polnud. Keskerakond omalt poolt on nõus toetama esitatud kandidaati.”

Vilde 90 maja ümber tekkinud problemaatikas otsustati korraldada eraldi nõupidamine, mis toimub linnapea ja majandus- ning kommunikatsiooniminister Edgar Savisaare eestvõtmisel nädalavahetusel. „Sellel leitakse riigi ja linna koostöös probleemile lahendus, et need 110 peret saaksid võimalikult kiiresti oma eluaseme,” lisas Pelisaar.

Mis puutub Vitsuti eemalejäämisest Soome-visiidist, siis põhjuseks oli Pelisaare sõnul volikogu juhi kehv tervis. „Vitsut oli juba teisipäeval üsna nohune ja krõbises tugevasti. Ta arvas, et pole mõttekas minna — muidu jääb palavikku.”

Tallinna linnapea ütles teisipäeval ajakirjanikele, et kui päev varem oli üks protsent võimalust, et Tallinnas koalitsioon kukub, siis nüüd on see protsent kahekordistunud.

Ka Toomas Vitsut nõustus Paltsu hinnanguga: temagi meelest on vaid kaheprotsendiline võimalus, et enne 16. oktoobril aset leidvaid kohalike omavalitsuste valimisi võim Eesti pealinna muutub.

Nii Palts kui ka Vitsut kinnitasid juba tookord, et järgmine linnavalitsuse istung peaks toimuma nii nagu tavaliselt.

Kolmapäeval jäi siiski ära Vitsuti ja Paltsu ühine sõit Tallinna sõpruslinna Kotka merepäevadele. Soome sõidab esinduslik Tallinna delegatsioon eesotsas linnapeaga.

Tüli põhjustas Vitsuti sõnul Paltsu jäikus sisekontrolöri ametisse nimetamise punkti istungi päevakorda jätmise suhtes. Keskerakonna liikmed oleks sellega viivitanud, et kontrolöri tausta veel uurida.