Ants Leemets leidis nimelt, et Ojasalu peaks asuma tõsiselt sotside kampaaniaraha segadust uurima või taanduma komisjoni esimehe kohalt.

"Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni (ERJK) sotse esindav esimees Ardo Ojasalu võiks oma poliitiliste konkurentide rahaasjade kallal targutamise asemel esmalt omaenda finantside ajaloo hämaraid telgitaguseid avalikkusele selgitada. Tundub, et Ojasalu otsib teiste silmas pindu, aga oma silmas palki ei tee märkamagi. Nii eetilisest kui moraalsest aspektist lähtudes tuleb seada kahtluse alla Ojasalu sobivuse mitte ainult juhtida, vaid isegi osaleda eelpool nimetatud komisjoni töös," leiab Priit Kutser Keskerakonna teatel.

"Igal juhul on hämmastavalt kummaline, et kõige ausama, puhtama ja õilsama partei tiitlile pidevalt pretendeeriv Sotsiaaldemokraatlik Erakond ei ole ise tulnud välja käiguga Ardo Ojasalu ERJK-st taandada."

"Sotsidel oleks ju palju tublisid kandidaate Ojasalu-suguse mehe asendamiseks, nagu näiteks Jevgeni Ossinovski, Jaanus Tammets, Oksana Bugaitšuk-Kekelidze või Mihkel Pärnoja," soovitab Kutser ja pakub, et sama hästi võiks Ojasalu komisjonis asendada ka Kõiv, sest pole ju enam suurt vahet, kes keda uurib.