Me ei poolda Euroopa Liidus ühtse maksustamise ideed, mis asendaks rahvusliku kogutulu põhise sissemakse kodanike ja ettevõtete makstavate maksudega, seisab Keskerakonna laupäeval kinnitatud valimisprogrammis.

Keskerakond ei toeta ka riikidevahelist maksukonkurentsi, mis jätaks valimisprogrammi kohaselt valitsused ilma Euroopa sotsiaalhartas püstitatud eesmärkide saavutamiseks vajalikust rahast.

Ühtlasi kinnitas Keskerakond, et peab õigeks astmelist tulumaksu väikeste ja suurte sissetulekute erinevaks maksustamiseks, laste arvestamist perekonna tulumaksuvaba miinimumi kehtestamisel. Samuti pooldab Keskerakond käibemaksu madalamat maksumäära esmatarbekaupadele.

Luksuskaupadele tuleks Keskerakonna hinnangul rakendada kõrgendatud maksumäärasid, milleks oleks kas aktsiis või käibemaks.

Keskerakond deklareeris veel, et nende arvates pole kroonist liiga kiire loobumine ja ühisrahale eurole rutakas üleminek mõistlik, kui see suurendab majanduslikke ja sotsiaalseid probleeme.

Valimisprogrammis seisab, et Euroopa Liidus tuleb igal liikmesriigil kanda senisest suuremat vastutust niihästi üldisel, ennekõike aga kohalikul tasandil. “Eesti Keskerakond pooldab sellist Euroopa Liidu põhiseaduslikku lepingut, mis nende nõudmistega arvestab.”