Linnavalitsuse istungi toimumiseks on vaja, et sellel osaleks vähemalt viis linnavalitsuse liiget. Tallinna linnavalitsuses on seitse liiget, neist kolm keskerakondlased. Keskerakondlased ei ilmunud Tallinna linnavalitsuse istungile, mis kvoorumi puudumise tõttu nurjus.

Tõnis Paltsu pressinõunik teatas Delfile, et Keskerakond ähvardas istungi ära jätta, kui linnapea ei nõustu Vilde tee ühiselamu ostmisega linna raha eest. Lisaks heidab Palts keskerakondlastele ette, et viimased ei taha kinnitada Tallinna sisekontrolöri ametisse mittepoliitilist kandidaati, kuigi viimane on võitnud kaks sellele kohale korraldatud konkurssi ning katseaja edukalt läbinud.

“Võimalik, et suur põhjus, miks keskerakondlased üritasid nurjata Krista Vainola nimetamist sisekontrolöriks, on tegelikult kepikõnni uurimine,” nentis Palts oma ajaveebis. “Nimelt on sisekontroll asunud uurima, kuidas valiti kepikõnni reklaami korraldamiseks ning ligi miljoni krooni linna raha kulutamiseks ilma konkursita välja reklaamifirma Idea.”

Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest avalike suhete nõunik Georg Pelisaare sõnul tekitas kõige enam vaidlusi linnavalitsuse istungi päevakorra kinnitamine, kus keskerakondlastele ei meeldi sisekontrolöri kinnitamise punkt. Kui Palts ei loobu sisekontrolöri ametisse kinnitamise punktist, ei lähe keskerakondlased istungile.

Pelisaar lisas, et küsimuse all olev isik läbis sisekontrolöri konkursi eelmise koalitsiooni ajal. Ka polnud mainitud isik tookord konkursil ainuke lõppkandidaat. Keskerakond ei kavatse Pelisaare sõnul lasta Paltsul antud isikut jõupositsioonilt ametisse kinnitada. „Praegu oleks pidanud asja koalitsioonis läbi arutama: kas koostada uus konkurss.”

Lisaks häirib Keskerakonda, et Res Publica ja Keskerakond pole koalitsiooninõukogus tekkinud küsimusi enne läbi arutatud arutatud. „Koalitsiooninõukogu esimehe Toomas Vitsuti seiskoht on see, et Tõnis Palts ei saa omapäi panna probleeme linnavalitsuse istungile, vaid need peaks olema pandud koalitsiooninõukogus arutlusele,” nentis Pelisaar.

Mis puutub Vilde tee ühiselamu ostu rahastamisse, siis olevat Pelisaare sõnul Palts veel kolm nädalat tagasi valmis seda raha leidma. Nüüd teatab Palts, et keskerakondlased soovivad, et linn kannaks ebaproportsionaalselt suure osa majandusministeeriumi süül tekkinud probleemi lahendamise kuludest, selgitas Palts Delfile pressinõuniku vahendusel.