Kesk-Aafrika Vabariigi president Catherine Samba-Panza tänas täna kohtumisel Banguis Eesti kaitseminister Sven Mikseriga Eestit kiire panustamise eest Kesk-Aafrika Vabariigi julgeolekuolukorra stabiliseerimisse. President Samba-Panza sõnul on julgeolekuolukord Kesk-Aafrika Vabariigis jätkuvalt murettekitav ja habras ning võib kiiresti muutuda.

Samba-Panza sõnul võtsid Eesti jalaväerühma vastutusalal elavad aafriklased Eesti sõdurid väga hästi vastu, sest Eesti sõdurid on väga professionaalsed, rahulikud ja alati keskendunud tulemuse saavutamisele.

Euroopa Liidu sõjalisel missioonil osaleva Eesti jalaväerühm teenistuse astumine KAV pealinnas Banguis andis Prantsusmaa sõjalise missioonil Sangris osalevatele üksustele võimaluse liikuda pealinnast väljapoole.

"Selleks, et Aafrika rahvad ja riigid saaksid oma arengupotentsiaali realiseerida, on turvalisuse ja rahu tagamine võtmetähtsusega," ütles Eesti kaitseminister Sven Mikser. "Ükski riik ei saa öelda, et on panustamiseks liiga väike või kriisipiirkond on geograafiliselt kaugel või et turvaline julgeolekukeskkond ei ole tähtis. Rahu ja turvalisus on moodsas maailmas piiriülene ning mõjutab meid kõiki."

Euroopa Liidu sõjaline missioon Kesk-Aafrika Vabariigis on kavandatud kestma kuni selle aasta lõpuni. Eesti jalaväerühma missioon Kesk-Aafrika Vabariigis kestab augustikuu lõpuni. Euroopa Liidu missiooni lõppemise järel soovib Kesk-Aafrika Vabariik selle ülesannete üle andmist ÜRO juhitavale operatsioonile.