Mupo avalike suhete peaspetsialist Meeli Hunt täpsustas, et Tallinna kesklinnas Narva maanteel asuv sisehoov on keeruline kooslus, kus on segamini nii linna- ja eramaa kui ka korteriühistule kuuluv osa.

"Tegemist on õnnetusjuhtumiga ja seda tuleks sellisel viisil ka käsitleda. Kannatanutel tuleks koheselt ühendust võtta kindlustusfirmaga. Kui aga autodel kaskokindlustus puudub, siis on olukord keerulisem ja pöörduda tuleb kinnistuomaniku poole."

Mupo esindaja sõnul on palju räägitud sellest, et ühistud ja kinnistuomanikud peaksid tegema rohkem koostööd arboristidega, kes oskavad anda hinnangu, kas tegemist on ohtliku või ohutu/elujõulise puuga. "Tavainimene seda oma silmaga hinnata ei oska. Arboristide sõnul on kesklinnas palju ohuhinnangu alla kuuluvaid puid ja ka sellest on meedias palju juttu olnud," ütles Hunt.

Ta lisas, et antud juhtumit tuleks võtta "õnneliku õppetunnina", sest ükski inimene õnnetuses kannatada ei saanud. Samuti soovitab mupo korteriühistutele oma kinnistul olevad puud üle vaadata ja kahtluse korral ühendust võtta linnaosa vastava spetsialistiga, kes vaatab olukorra üle ja annab vajadusel loa ohtliku puu raieloa väljastamiseks. "Arboristi teenus küll maksab (raieloa saab tasuta), aga parem on kulutada õigel eesmärgil veidi raha, kui maksta suuremaid kahjusummasid või veel hullem, inimese tervisega riskida."

Tuuliste-tormiste ilmade puhul aga on alati tark vältida puude läheduses parkimist.

Reedel kell 15.23 sai Põhja päästekeskus väljakutse, et Tallinnas aadressil Narva maantee 16 on puuoks murdunud ja vajatakse päästjate abi. "Päästjad käisid kohal ning eemaldasid kolmele autole peale kukkunud puuoksa," ütles Delfile päästekeskuse pressiesindaja Barbara Lichtfeldt.

Õnnetuse tagajärel ükski inimene viga ei saanud, küll aga purunes ühe auto tagaklaas.