Delfile teadaolevalt on sõelale jäänud kaks kandidaati — riigikogust välja jäänud Evelyn Sepp ning Kultuurikatla projekti koordinaator Maria Hansar.

Möödunud aasta augustis nõudsid Kultuuripealinna juhatuse laiendamist sotsiaaldemokraadid eesotsas Katrin Saksaga. Kultuuripealinna nõukogu soovimatus seda teha viis Katrin Saksa nõukogust lahkumiseni.

“Juhatus oli algusest peale kavandatud ühe liikmega ja seetõttu ei näinud Kultuuripealinna SA Nõukogu vajadust seda laiendada,” selgitas Savisaar möödunud aasta augustis, miks Saksa ettepanek läbi ei läinud, kuid nüüd on Tallinna linnapea valmis Kultuuripealinna 2011 juhatusse kaasama keskharidusega Evelyn Sepa.

Seekordset laiendamist nõudis juhatuse liikme Jaanus Mutli sõnul kultuurikatla ehituse alustamine.

Nõukogu liige Tarmo Lausing leidis oktoobris, et teine liige sihtasutuse juhatuses ei ole otstarbekas. “Seda oleks tulnud teha kohe alguses ja jagada ära, et üks juhatuse liige tegeleb näiteks programmiga, teine tegeleb mingite asjadega.”

“Praegu on programm juba sellises faasis, et teine juhatuse liige ei anna midagi juurde. Võib-olla annab ainult fassaadi, aga sisuliselt midagi head juurde ei anna,” arvas Lausing, et mingit kasu teisest juhatuse liikmest ei ole.