Kajar Lember (39-aastane) on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees ning Tartu abilinnapea. Lemberist sai 25-aastaselt Tabivere vallavolikogu esimees, olles Eesti noorim volikogujuht. Tabivere vallavolikogus oli ta aastatel 2002-2009.

Aastatel 2005–2007 oli ta rahandusministeeriumis minister Aivar Sõerdi nõunik. Samal ajal kuulus ta AS Elektriraudtee ja AS Teede ja Tehnokeskuse nõukogusse. 2010. aastast on Lember Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige, hetkel on ta partei aseesimees. 2011–13 oli Lember XII Riigikogu liige.

Alates 2013. aasta novembrist töötab Lember Tartu rahandus- ja ettevõtlusvaldkonna abilinnapeana. Pärast 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimisi abilinnapeaks tulles loobus Lember kohast Riigikogus. Lember kuulub SA Tartu Ärinõuandla, SA Lõuna-Eesti Turism ja SA Tartumaa Turism nõukogusse ja MTÜ Eesti Konverentsibüroo juhatusse. Ta on AS Elering ja SA Tartu Teaduspark nõukogu esimees. Lember on aastaid tegelenud ettevõtlusega, sealhulgas Eesti tõugu hobuste ja ratsaponide kasvatamisega.

12. mail teatas Kajar Lember, et on lahkumas abilinnapea ametist ning läheb uutele väljakutsetele erasektoris. Tartu linnavalitsuse andmetel pidi tema teenistusaeg lõppema 7. juunil 2016.