Võimalike uute esimehekandidaatidena on mainitud mitut inimest. Marko Mihkelson kaotas 2011. aasta valimistega võrreldes veerandi oma toetusest ja ka tema osakaal IRLile antud häältest Harju- ja Raplamaa ringkonnas ei muutunud.

Tartus kandideerinud Margus Tsahkna kaotas oma toetusest kolmandiku. Tema juhtimise all kaotas IRL Tartus eelmise valimistega võrreldes peaaegu poole oma toetusest, seda tõenäoliselt seetõttu, et Vabaerakond tegi Tartus parema tulemuse kui Eestis keskmiselt.

Marko Pomerants juhtis mõlemal korral IRLi nimekirja Lääne-Virumaal. Nendel valimistel kaotas IRL Lääne-Virumaal oma toetusest kuuendiku ehk oluliselt vähem kui riigis keskmiselt. Pomerantsi isiklik toetus langes 22 protsendi võrra. IRLi kogutoetus Lääne-Virumaal oli 19 protsenti ehk oluliselt rohkem kui IRL üle Eesti keskmiselt sai.

Helir-Valdor Seeder kaotas oma isiklikust toetusest nelja aastaga Järvamaa ja Viljandimaa ringkonnas kolmandiku. Langes ka Seederi osakaal kõigist selles ringkonnas IRLile antud häältest. IRLi toetuse langus Seederi ringkonnas oli natuke väiksem kui riigis keskmiselt.'

Võimaliku erakonna esimehena mainitakse ka vahepeal IRLi fraktsiooni esimehena töötanud Kaia Iva nime. See on mõnevõrra üllatav, sest riigikogu valimistel polnud Iva mitte oma ringkonna esinumber, vaid oli Järvamaa ja Viljandimaa ringkonnas Seederi järel nr kaks.

Iva isiklik toetus küll tõusis eelmiste valimistega võrreldes oluliselt, aga ometi sai ta vaid poole Seederi häältesaagist. Iva ei mahtunud viimastel Euroopa Parlamendi valimistel IRLi 12 kandidaadi sekka. 2013. aasta kohalikel valimistel Türi vallas sai ta IRLi nimekirja kandidaatidest alles kolmanda tulemuse ja tema häältesaak jäi IRLi esinumbri häältesaagile alla üle kuue korra. Iva nimetamist erakonna esimeheks tuleb pidada üsna riskantseks, sest erakond pole seni talle valimistel olulisi kohti pakkunud ja Iva pole ka tõestanud oma võimet superstaari mõõdus hääli tuua.

Kokkuvõtlikult võib öelda, et kõigist võimalikest esimehekandidaatidest on just Marko Pomerants näidanud, et erakonnale raskel ajal püsib tema juhitud ringkonnas kõige paremini nii tema isiklik kui erakonna reiting.