Näiteks arvas poliitik Evelyn Sepp, et kultuuriminister Rein Lang ei kukkunud Sirbi pärast vaid Sirp lõikas lihtsalt viimase usalduskiire.

"Väljataga täitis käsku, ehkki võinuks ikka mõelda, et kuidas täita... Klaas keeras jama kokku: sõprade palkamine on eriti trikiga tegevus ja maastiku, meeleolude ja konteksti tundmine või antud loo puhul siis mittetundmine ongi see, mis kogu sellel jamal tekkida lasi," leidis Sepp enda Facebooki postituses.

"Üks K-tegelane on saanud lihtsalt hea paar nädalat vihtuda telekaamerata ja mikrofonide ja muu meediumi vahet ja rahuldada oma "mina-vormi" ja enesereklaami vajadusi. Sellest aga kõik alguse saab ja ka lõpeb sellega. Noored seinalehetegijad on õnnetud, sest kõik käib täiesti üle nende peade ja mingit uut skeenede-ülest vapustust kultuuride maastikul sellest päeva lõpuks ei tekkinud. Vanadel elevandiluutorni-tüüpidel on nüüd lihtsalt parastamiseks veel üks malakas lisaks võtta, millega nuutida uut ja värsket kraami ja siduda see kõik kokku põhjuseks ja tagajärjeks. Kellel nüüd on lisaks aadetele ka "mõtteid" Ja kes on see kõigega leppiv kohatäide, kes parteilised vuugid mõneks ajaks täidab?"

Ajakirjanik ja poliitik Barbi Pilvre küsis aga enda Facebooki kontol, et kas nüüd Urmas Klaasil ei oleks aeg poliitilist vastutust ilmutada?

"Aluseks Klaasi väide mingis telesaates, et talle meeldis Kenderi kontseptsioon (Kender olevat vandunud põleva pilguga, et tahab teha lehte, kuhu kirjutaks ka Juhan Viiding, või midagi muud sama õõnsat ja tühja). Et nagu selline kontseptsioon läheb hoobilt töösse," ütles Pilvre.

Reformierakondlane ja poliitik Eve Pärnaste leidis aga Sirbi Facebooki lehel, et "Kender ja tema kamp on avalikkust ja riigiametnikke sihipäraselt ja pikka aega mõnitanud ja nad tuleb võtta vastutusele."

"Ei ole võimalik, et nad paar tundi pärast Aule avalikku kirja said oma eksimusest aru, tegid otsuse ja avaldasid öösel ZA/UMi pressiteate. See kõik pidi olema ette kavatsetud, mida tõestab ka see, et Kender pani juba 23. novembril oma FB seinale foto, kus ta poseerib jobukaku näoga, all tekst KOKK - kultuuriliselt on kõik korrektne."