Kui mõned tunnid tagasi oli Kaljulaidil kogutud 86 riigikogulase toetusallkirjad, siis Delfi andmetel on neid nüüdseks 89.

Lisandusid kolme välismaal viibiva reformierakondlase digitaalselt allkirjastatud toetused. See tähendab, et kõik 30 riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liiget seisavad Kaljulaidi taga.

„Reformierakonna juhatus ja riigikogu fraktsioon toetavad konsensuslikult presidendikandidaadina Kersti Kaljulaidi, kelle esitamiseks on tänaõhtuse seisuga andnud allkirja kõik Reformierakonna parlamendisaadikud,“ sõnas riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Urve Tiidus.

Lisaks Reformierakonnale toetavad üksmeelselt Kaljulaidi ka sotsiaaldemokraadid ja IRL. Kahe fraktsiooni peale on 29 liiget allkirjastanud sildise, millega esitatakse Vabariigi Presidendi kandidaadiks Kersti Kaljulaid. 14 allkirja tuli IRL-st ja 15 sotsidelt.

Keskerakonnast on allkirja Kaljulaidi toetuseks andnud 23 riigikogulast. Üks allkiri on puudu Vabaerakonnast ning ainsa fraktsioonina pole allkirju esitanud EKRE. Selleks, et esmaspäeval presidendiks saada vajab Kersti Kaljulaid riigikogus 68 poolthäält.

Esmaspäeval koguneb riigkogu kell 13 Toompea lossi istungisaali, et valida Vabariigi President. Kandidaate on võimalik esitada laupäevani.