Metsaseaduse ja looduskaitseseaduse muutmise seaduse väljakuulutamisel sõnas riigipea, et kutsus hiljuti kokku ka metsandusvaldkonna ekspertidest koosneva ümarlaua, et saada selgust avalikkuses palju kirgi kütnud teemas.

„Mets on Eesti inimeste hinges. Nüüd on vastutavate asutuste ülesanne läbi mõelda ja planeerida oma tegevusi nii, et me ei oleks 50 või 60 aasta pärast jälle olukorras, kus meil on ühe korraga proportsionaalselt väga palju raieküpset metsa nagu täna," ütles Kaljulaid. "Metsade puhul tuleb arvesse võtta kõiki sotsiaalmajanduslikke aspekte, mitte üksnes puidu juurdekasvu näitajaid.“

President avaldas oma mõtteid ka kirgi kütnud Rail Balticu teemal: “Rail Baltic toob Kesk-Euroopa meile ajaliselt lähemale ja loob täiesti uue transpordikoridori,“ sõnas riigipea. „Suurte taristuprojektide puhul ei saagi kõike viimse detailini ette prognoosida, kuid kui me tahame olla kiiremini ja paremini ühendatud meiega sarnasesse väärtusruumi ja ühisesse majandusruumi kuuluvate riikidega, ei saa me endale lubada luksust jätta see ehitamata. Mul on selle otsuse üle hea meel,” mainis Kaljulaid Eesti Vabariigi valitsuse, Leedu Vabariigi valitsuse ja Läti Vabariigi valitsuse vahelise Rail Balticu/Rail Baltica raudteeühenduse arendamise kokkuleppe ratifitseerimise seaduse väljakuulutamisel.

Lisaks kuulutas riigipea täna välja karistusseadustiku muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse, riigieelarve seaduse muutmise seaduse, ettevõtlustulu lihtsustatud maksustamise seaduse, tulumaksuseaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse ning politsei ja piirivalve seaduse ning päästeteenistuse seaduse muutmise seaduse.

Palju arutlemist tekitanud suhkrumaksu seadus täna allakirjutatud seaduste hulka ei kuulunud.