"Tegu tundub olevat ebasportliku käitumisega, aga lõplikud järeldused saab teha siis, kui informatsiooni on rohkem," ütles Teigamägi ja lisas, et hea oleks kuulda ka Nooda enda selgitust.

Eelmisel pühapäeval Tallinna maratonil kolme keenialase järel eestlastest parima jooksu teinud Argo Jõesoo ütles samuti peale jooksu, et võõrjooksjate osalemine teda pisut häirib.

Teigamägi sõnul on aga võõrjooksjatel samasugune õigus Eesti võistlustest osa võtta nagu on eestlastel võimalus välisvõistlustel osaleda.

"Kui tegu on sportlasega ja korraldajatega on kõik tingimused täidetud, siis meie ei saa küll mingit piiri panna," ütles Teigamägi.

Omaette reglemendid on tema sõnul Eesti meistrivõistlustel. "Eesti meistrivõistlustel näiteks välisvõistlejad medaleid ei saa," tõi Teigamägi näite.

Teigamägi rõhutab, et kõigil on õigus oma arvamusele ja seda ta muuta ei kavatse, ent oma arvamust tuleks väljendada vastavalt ühiskondlikele normidele.

Ida-Virumaa pikima traditsiooniga rahvajooksul leidis laupäeval aset piinlik intsident, kui teise koha saanud Andi Noot keeldus autasustamisel keenialasest võidumehe Ibrahim Mukunga Wachira kätt surumast. Seni pole Noot oma teguviisi põhjendanud.