Keskerakond seevastu leiab, et tegemist pole poliitilise reklaamiga.

Kolmapäeva lõuna seisuga pole Keskerakond kõne all olevat arvet saanud, lausus Delfile partei pressiesindaja Toomas Raag.

Tallinna spordi- ja noorsooameti juhataja Jaak Raie peab linnapead informeerima käskkirja täitmisest hiljemalt 1. septembriks.

Summa arvel ulatub üle 45 000 krooni, lausus Tallinna linnapea Tõnis Palts kolmapäeval ajakirjanikele. „See on rohkem põhimõtte küsimus, see summa pole ju niivõrd oluline, lõppeks on küsimus ka selles, sest kepikõnni reklaam ei mõju kindlasti sporditegemisele kahjulikult.”

Keskerakond on seisukohal, et kepikõnni plakatid kutsusid inimesi üles tervislike eluviisidele. „See, et avaliku elu tegelased oma eeskuju annavad, on väga tore,” sõnas Raag. „Eeskuju on väga nakatav olnud, seda näitas teine kepikõnd, kus oli märgatavalt rohkem avaliku elu tegelasi, seal hulgas Paltsu erakonnakaaslasest linnaosavanem.”

Lisaks respublikaanist Nõmme linnaosa vanemale Erik Sandlale oli kõndimas ka reformikast välisminister Urmas Paet, meenutab Raag. Esimene kepikõnd toimus juuli alguses, teist korda möödunud pühapäeval.

Mis juhtub aga siis, kui Keskerakond keeldub arve maksmisest? „Ei taha ennustamistega tegeleda, „ sõnas Raag. „Las see arve kõigepealt tuleb ja siis otsustame. Keskerakonnaga puhul polnud plakatite puhul tegu poliitikaga, vaid just sellega, et linnavõim, mille üheks osapooleks on Keskerakond, kutsus inimesi üles tervislikke eluviise harrastama.”

Tõnis Palts ei soovinud linnavalitsuse pressikonverentsil samuti kommenteerida, mis saab siis, kui arve jääb maksmata. Küsimusele, kas siis võib lugu kohtusse jõuda, vastas linnapea: „Vara öelda.

Palts ise eelistab kepikõnnile jalgrattaga sõitmist. Hea meelega mängiks linnapea ka tennist, ent sellele tõmbab ammune vigastus kriipsu peale.