"Keskerakond näitab sellega oma suhtumist Eesti kohtusüsteemi otsustesse ja muidugi ka korruptiivsesse käitumisse. Aga see ju kahjuks kedagi üllata. Näeme, et Tuiksoo väljaarvamine Keskerakonnast oli ju tegelikult farss - tõenäoliselt kandideerib ta varsti jälle valimistel," sõnas Vaher.

"Keskerakonnaga seotud lugematud korruptsioonijuhtumid on olnud raske koorem Tallinna ja Ida-Virumaa linnade maksumaksjatele ja kahjuks me näeme, et oma hoiakutes ja põhimõtetes ei soovi nad sisuliselt midagi muuta. Millist nõu annab aga linnapeale pensioneerunud ja nüüd Keskerakonda astunud kriminaalkohtunik, kelle minevikku kuuluvad ka probleemsed kohtuotsused?" küsib IRLi endine siseminister Vaher.

Nn maadevahetuskohtuniku tööleasumine Savisaare nõunikuna tekitab senisest veelgi enam küsimusi ka seni suurima korruptsioonijuhtumi kohta, jätkas Vaher. "Lõõnik ei teinud selles mahukas kohtuasjas sisulist kohtuotsust, vaid vabastas esimese astme otsusega kohtualused süüdistusest, viidates väidetavatele formaalsetele vigadele kriminaalmenetluses. Lõõniku langetatud kohtuotsus tehti sisuliselt maatasa kõrgemate kohtukollegiumide poolt ja lõplikuks kujunes täpselt vastupidine lahend Lõõniku omale."

"Paljud küsivad õigustatult, et "kas Lõõniku kohtuotsus oli tõepoolest langetatud vaid lähtudes südamatunnistusest?". Tõenäoliselt nüüd veelgi enam kui varem," lõpetas Vaher.

Maadevahetuse kriminaalasjas õigust mõistnud kohtunik Valeri Lõõnik töötab nüüd Savisaare õigusnõunikuna. Lõõnik mõistis maadevahetuse kohtuasjas õigeks keskerakondlase Ester Tuiksoo, kes on samuti linnavalitsuses tööle hakanud. Veel eile hommikul ütles Lõõnik, et parteisse pole ta astunud. Tegelikult võttis Keskerakond ta liikmeks sel esmaspäeval.

Eesti Päevalehe andmetel alustas Tallinna linnavalitsuse süsteemis alates oktoobrist tööd ka Ester Tuiksoo, kes pärast maadevahetuse jõustunud kohtuotsust oli sunnitud riigikogust ja erakonnast taanduma. Tuiksood on korduvalt nähtud linnavalitsuse ruumides tööd tegemas.