Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Eestis internetifoorumi kaudu surmavalt ohtlikku kemikaali DNP-d müüv mees saatis ajakirjanikule tema küsimuse peale – miks te müüte eluohtlikku preparaati – kirja, mida on raske mõista millegi muu kui manipuleerimiskatsena. Ühest küljest ütles mees, et nendel, kes tema kaudu ainet kasutanud on, läks elu paremaks, teisest küljest aga möönis võimalust, et keegi ainet kasutades sureb. Ja väitis, et võimaliku surmajuhtumi eest vastutaks hoopis ajakirjanik.

„Probleemi/ohtu pole, kuid te olete seda tekitamas inimestele enda artikliga,” kirjutas mees vastuses. Samas oli tema edasisest jutust selgelt aru saada, et on oma müügiartikli ohtlikkusest teadlik.

„Sellistest asjadest artiklid reaalsuses panevad inimesi otsima neid aineid ning veel rohkem kasutama. Selles pole kahtlustki. Peale UK-s DNP artiklite avaldamist kasvas tarvitajate hulk massiliselt. Ka ületarvitamise tõttu haiglasse sattunud inimeste hulk. Siinkohal rõhun teie südametunnistusele. Kas artikli kirjutamise soov tuleneb teie enda kasusoovist või soovite tõesti inimesi teavitada ohtudest? Üsna tõenäoline on, et hoopis teie põhjustate kellegi surma, mitte mina.”

„Kui aus olla, siis tekib mure teismeliste ning teiste naiste suhtes, kelle te ohtu panete. DNP surmade hulk on peale meediakajastusi tõusnud iga kord. Kas te võtate endale selle vastutuse? Kui Eestis tuleb esimene DNP surm, loodan, et saate aru kelle süü see oli.”