Urbo Vaarmann ütles ERR-i ajakirjanikule saadetud vastustes, et tal puuduvad kahtlused 1. märtsil kandideerimise osas, viidates põhiseaduse paragrahvile 22, mille järgi ei tohi kedagi käsitada kuriteos süüdiolevana enne, kui tema kohta on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus.

Vaarmann teatas, et tal on piisavalt mõtteid ja ideid, mida soovib Eesti arengu heaks kasutada ning arvukalt toetajaid, kes temasse usuvad. "Mul pole õigust kandideerimisest loobuda üksnes poolelioleva kohtuasja tõttu," kinnitas ta.

"Meil on demokraatia teel pikk maa minna, enne kui jõuame ühiskonda, kus kohtuväliselt süüdimõistmine ning tõestamata faktide alusel mutta trampimine muutub sama taunitud kuriteoks kui on perevägivald või relvastatud rööv. Alles peale seda võime end pidada tõeliselt vabaks kogukonnaks," lisas Vaarmann.

Keskerakondlasest riigikogulase Urbo Vaarmanni ja tema kaassüüdistatavate üle hakatakse kohtu pidama tuleva aasta 20. aprillil, mis tähendab, et riigikogulane saab tulevastel valimistel rahulikult kandideerida.

Täna toimus Tartu maakohtus eelistung Urbo Vaarmanni ja tema kaasosaliste kriminaalasjas, mille sisulise arutamisega määrati alustada järgmise aasta 20. aprillil, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm Delfile.

"Kohtu ajagraafik oleks võimaldanud asja arutamist alustada juba 9. märtsil, kuid kõigil menetlusosalistel ei olnud see juba ette planeeritud töögraafiku tõttu võimalik. Kohtuistungiteks broneeriti ajad 21. maini ning kohtuvaidluseks planeeriti täna 2. ja 3. juuni," lisas Tamm.

Urbo Vaarmanni (37) ja OÜ Puhkepesa süüdistatakse soodustuskelmuses ja pistise andmises, Oleg Kuzmini ja OÜd Avicia soodustuskelmuses ning Ülle Märssi (51) pistise võtmises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi taotles Vaarmann ühele osaühingule 2010. aasta septembrist kuni mullu maini põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametist (PRIA) pettuse teel toetust Jõgevamaal asuva hoone rekonstrueerimiseks ja kinnistule välisrajatiste ehitamiseks.

Riigikogu võttis Vaarmannilt saadikupuutumatuse, et talle saaks esitada süüdistuse ja tema süüasja kohtusse saata.

Novembri alguses lükkus Vaarmanni ja tema kaassüüdistatavate kriminaalasja sisuline arutamine süüdistatava Oleg Kuzmini haigestumise tõttu taas edasi (enne seda pidi istung toimuma 20. oktoobril, kuid ka siis lükati see Kuzmini haiguse tõttu edasi) ja see määrati 9. detsembrile.

2011. aasta riigikogu valimistel kandideeris Vaarmann riigikokku Eesti Keskerakonna nimekirjas Tartu linna valimispiirkonnas ja kogus 1745 häält, kuid ei osutunud valituks. Häälte arvult oli see Keskerakonna Tartu linna valimisnimekirjas teine tulemus.

2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste järgselt moodustasid Tartu linna juhtimiseks koalitsiooni Reformierakond, Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Seoses uue koalitsiooni tekkimisega loobus Aadu Must oma Riigikogu mandaadist, et asuda tööle Tartu Linnavolikogu esimehena. Urbo Vaarmannist sai alates 31. oktoober 2013 Aadu Musta asendusliige XII riigikogus. Riigikogus asus Vaarmann tööle haridus- ja kultuurikomisjoni liikmena.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil