"Vabariigi peaministri ülesanne on kindlasti muu hulgas otsustada, milliste kanalitega ta ise koostööd teeb," kommenteeris Pentus peaministri otsust TTV-ga mitte enam koostööd teha. "Peaministri üks väga oluline otsuse osa on see, et ta ei aita ise kaasa ja ei legitimeeri ise kanaleid, mille suhtes võiks teha tõsiseid etteheiteid, et nad kasutavad maksumaksja raha selleks, et teha sisuliselt ühe partei propagandat," lisas Pentus.

"Minu isiklik seisukoht Tallinna maksumaksjana on see, et see joon tuli vahele tõmmata," kommenteeris Pentus. "Keegi ei takista Tallinna TV-d kuidagi infole ligi pääsemast, valitsuse pressikonverentside info on täiesti tagatud ja olemas. Et ise mitte kaasa aidata TTV toimetamistele, oli mõistlik otsus. Ma olen peaministriga üht meelt ja see otsus oli vajalik."

Pentus lisas, et Rõivas, kelle üks kohustustest on muuhulgas ka maksumaksja raha kasutamise hindamine, ei saanud kuidagi muudmoodi käituda. "Eelkõige rõhutan ma seda, et TTV puhul on olnud üks peamine etteheide see, et nad on kasutanud maksumaksja raha selleks, et üles ehitada meedialaadset monstrumit. See ongi see põhjus, miks peaminister otsustas tulevikus TTV-ga mitte tihedat koostööd teha."

Tallinna televisioonile keelati valitsuse pressikonverentsidel osalemine kuu alguses, kui valitsuse pressibüroo otsustas TTV ajakirjanikele mitte enam valitsuse pressikonverentsidel osalemiseks akrediteeringut anda.

Rõivase kommenteeris tollal, et otsustas ta Tallinna televisooni valitsuse pressikonverentsilt kõrvaldada, kuna tegemist on kallutatud kanaliga. "Kõik ajakirjanikud on valitsuse pressikonverentsile oodatud, kuid ühemõtteliselt kallutatud kanalit ei saa nimetada tasakaalustatud ajakirjandusväljaandeks," selgitas Rõivas toona.