Pentus-Rosimannus ütles Delfile valimistulemust kommenteerides, et seekord ta valimiskampaaniale ei keskendunud, mistõttu on ta toetuse ja uuesti erakonna juhatusse valimise eest tänulik.

Suure toetuse said juhatuse valimistel erakonna kitsaskohtadele tähelepanu juhtinud sisekriitikud Kaja Kallas, Anne Sulling, Urmas Paet, Aivar Sõerd ja Rein Lang. Kõige enam hääli kogus Kaja Kallas, kellele andis oma toetuse 666 erakonna liiget.

"Erakonna juhatuse valimistulemused on mu hinnangul igati head, ja on tore, et juhatuses on nii uusi tulijaid kui ka varasema kogemusega erakonnajuhte," kommenteeris valimistulemust Pentus-Rosimannus.

"Valimistevahelisel ajal on sellises heas tasakaalus oleva erakonna juhatuse üks ülesandeid kindlasti just erakonna sisemine arendamine ja ma näen pühapäeval valitud juhatuses väga palju neid, kes selle nimel tublisti pingutada soovivad," sõnas Pentus-Rosimannus.

Veelgi tähtsam on Pentus-Rosimannuse sõnul Eesti elu puudutavaid probleeme lahendada. "Riigireform, haridusvaldkonna arendamine ja korralik rahastamine, julgeolekuolukorra tugevana hoidmine, maksukeskkonna parandamine - need on mõned teemad, mis kindlasti Reformierakonna juhatuse tähelepanu all olema peaksid," rääkis minister.

Erakonna aseesimeeste ülesandeid võiks Pentus-Rosimannuse sõnul täita need neli inimest, kes sisevalimistel kõige enam hääli korjasid. "Juhatuse liikmena arvan, et oleks hea ja mõistlik, kui erakonna aseesimeeste ülesandeid täidaksid järgmisel kahel aastal Jürgen Ligi, Kaja Kallas, Hanno Pevkur ja Anne Sulling. Mina olen valmis juhatuse liikmena neid igati toetama," kinnitas Pentus-Rosimannus.

Ettepaneku aseesimeeste valimiseks esitab juhatusele erakonna esimees Taavi Rõivas.

Kes on uued ja kes vanad juhatuse liikmed?

Eelmisest juhatusest jätkavad ka uues aseesimehed Kaja Kallas, Jürgen Ligi, Urmas Paet, Keit Pentus-Rosimannus ja liikmed Urmas Kruuse, Rein Lang ja Hanno Pevkur.

Uute kandidaatidena said juhatusse riigihalduse minister Arto Aas ja riigikogu liikmed Ants Laaneots, Maris Lauri, Kalle Palling, Anne Sulling, Aivar Sõerd ja Urve Tiidus.

Uuest juhatusest jäid välja eelmise juhatuse liikmed Laine Randjärv ja Valdo Randpere. Juhatuses ei soovinud jätkata Kalev Lillo, tipp-poliitikast lahkunud Jaanus Tamkivi ja peaministri büroo juhataja Kairi Uustulnd. Juhatuses ei jätka ka Andrus Ansip.

Uute kandidaatidena juhatusse pürginutest jäid sealt välja riigikogu liikmed Yoko Alender, Deniss Boroditš, Toomas Kivimägi, Imre Sooäär, Tartu linnapea Urmas Klaas ja ettevõtja Tauno Tuula.