"Super! Eesti diplomaatia võit! Meil on välispoliitiliselt olnud asjad hästi, aga sellise mastaabi, nähtavuse ja väikese riigi perspektiivist maailma julgeolekus kaasa rääkimise võimalust pole meil varem olnud! Elagu Eesti!" kirjutas Pentus-Rosimannus sotsiaalmeedias.

"Ja suur aitäh kõigile neile, kes Eesti võidu nimel hoo ja südamega pingutanud on!" tänas Pentus-Rosimannus panustajaid.

Eesti kandideeris mittealaliseks liikmeks paralleelselt Rumeeniaga ning osutus valituks teises voorus, kogudes 132 häält. Valituks osutumiseks oli vajalik 2/3 liikmete toetus. ÜRO-sse kuulub 193 riiki.

Eesti alustab tööd ÜRO julgeolekunõukogus 2020. aastal koos nelja uue valitud liikmega: Niger, Tuneesia, Vietnam ning Saint Vincent ja Grenadiinid. Nende nelja riigiga ollakse liikmed kuni 2021. aasta lõpuni. Viie alalise liikme USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Venemaa ja Hiina kõrval jätkavad 2020. aastal Belgia, Saksamaa, Dominikaani Vabariik, Indoneesia ja Lõuna-Aafrika Vabariik. 2020. aasta valimistel valitakse järgmised viis liiget perioodiks 2021–2022.