Keila linnapea palgaks järgneval kolmel aastal on 24.500 krooni kuus, millele lisanduvad puhkusetoetus ühe kuupalga ulatuses ja aasta lõpus nn. 13. palk. Seda viimast makstakse linnapeale siiski vaid juhul, kui volikogu tema tööga rahule jääb, kirjutab Lääne-Harju Ekspress.

Volikogu istungil sõna võtnud opositsiooni esindajad leidsid, et linnapea palgatõus on kohatu ja tegid ettepaneku linnapea palka mitte suurendada. Põhjendusena tõi volikogu liige Alar Salu statistilise analüüsi tulemused. Need näitavad, et kui näiteks iga Pärnu elanik maksab, lähtudes linna elanikkonna suurusest, oma linnapeale palgaks 1,44 krooni, Narva elanik 32 senti, Tartu elanik 20 senti, siis Keila elanik peab maksma ligi kaks korda rohkem — 2,2 krooni.

Keila linnavolikogu valis 12. novembril 14 häälega Keila linnapeaks reformierakondlase Leino Mägi, kes on olnud linnapea alates 1995. aastast. Ainsa linnapea kandidaadi seadis üles linnavolikogu Reformierakonna ja Keskerakonna fraktsioon, teatas ETAle Keila linnavalitsuse pressiesindaja Valdur Vacht.

Keila linnavolikogu valimistel kogus Reformierakonda kuuluv Leino Mägi 568 häält.

Keila linnavolikogu valis 31. oktoobril taas linnavolikogu esimeheks reformierakondlase Rein Siimu, kes on volikogu juhtinud ka kolmes eelmises koosseisus. Keila linnavolikogu esimehe asetäitjaks valiti eile 12 poolthäälega neljandat koosseisu linnavolikogusse valitud Enno Fels.

Keila 17liikmelises linnavolikogus esindab Reformierakonda 12, Res Publicat kolm ning nii Isamaaliitu kui ka Keskerakonda üks linnavolinik.