„Me tõime ta juba eelmisel aastal siia, ta on suurepärane inimene, loominguline, esinemises ei olnud mingit poliitikat, ta rääkis vaimsetest asjadest, armastusest, perekonnast. Meile helistavad vaatajad, kõik on nõutud, miks Eesti sellisele sammule läks. Kõik uskusid, et Eesti valitsus on mõistlikum,“ ütles Prjahhina.

„Eesti ametlikest organitest mind keegi keelust ei teavitanud, mulle helistas õhtul „Aktuaalse kaamera“ töötaja, kes pärast seda, kui Ohlobõstinile keelati sissesõit Lätisse, jälgis Eesti võimude reaktsiooni meie siseministeeriumi veebilehel ja leidis informatsiooni keelu kohta. Ta helistas pressiesindajale ja talle kinnitati seda informatsiooni. Mulle tundub, et asja juures peaks olema puhtalt inimlik faktor ja võimud peaksid kontserdi korraldajatele saatma mingisugusegi teate,“ lisas Prjahhina.

Ohlobõstin on sattunud Ukraina ja Läti musta nimekirja. Prjahhina mainis, et sissesõit Lätti keelati ka Oleg Gazmanovile: „Mis saab kontserdist, mis peaks toimuma meil, pole teada. Ma ei imestaks, kui ka selle korraldajatele ei teatataks varem midagi ja nad saavad keelust teada viimasel hetkel.“

Ohlobõstin oleks pidanud Tallinnas esinema 8. novembril. Eestisse sissesõidu keelule kirjutati alla eelmise nädala lõpus. Siseministeerium keeldus selle põhjust ütlemast, samuti ei öeldud, kui kaua see kestab.