“Eesti keele instituut vastab kõikidele kirjadele nii nagu kõik korralikud ametiasutused ja püüab vastata kõigile esitatud küsimustele piltlikult öeldes küsija suu peale löömata,” kirjutab Päll Põhjarannikus. Nii sai ka Kohtla-Järve linnavalitsus meilt vastuse, et sildil olev sõna on avalikuks kasutuseks sobimatu, sest võib kedagi solvata.

“Olen endiselt seda meelt, et sõna võib solvata, sest seda näitas ju hästi ka 1996. aasta kohtuhagi, mida muidu ei oleks tekkinud. Ent rõhutan siinkohal: võib solvata. Ja seepärast oleks ilus see silt ära parandada.”

“Vastates heas usus linnavalitsusele, eeldasin ma, et meie vastust kasutatakse kodaniku veenmiseks, et tema silt avalikku ruumi ei sobi. Nüüd selgub, et vastust kasutatakse sanktsiooniga ähvardamiseks.”

“Mul oleks üks lihtne küsimus linnavalitsusele: kas linnas on kõik muud avalikud sildid nii korras, et nüüd on aega tegelda linnakodanike koduaedade siltidega?”

“Ja kodanikule on mul samuti ettepanek: sama sisu on võimalik väljendada ka teiste sõnadega, mis kaaskodanike silma ei riiva,” kirjutab Päll.

Kuidagi ei tahaks, et järgmine kord, kui keegi meilt halva keelekasutuse kohta nõu küsib, kirjutatakse selle põhjal välja trahvikviitungeid, ütles Päll.