Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk selgitas, et Bõstrovi tööle nimetanud Maardu linnavolikogu esitas neile Georgi Bõstrovi E-kategooria keeletunnistuse ning teatas, et linnavolikogu liikmetel ei ole kahtlust linnapea keelealases pädevuses ning see on piisav linnapeana töötamiseks, kirjutas venekeelne Delfi.

"Keeleinspektsioonil on eelnevate menetluste käigus tekkinud põhjendatud kahtlus, et linnapea keeleoskus ei vasta nõutavale C1 tasemele ega ka keeletunnistusel märgitud E-kategooriale, mis peaks olema võrdne kõrgtasemega. 2011. aastal linnapea keeleoskuse kohta esitatud kaebuste lahendamise käigus tuvastasime, et Georgi Bõstrovi keeleoskus vastab enam-vähem B1 tasemele. Suunasime ta ettekirjutusega eksamile, kuid see jäi sooritamata ja menetlus lõppes 2013. aastal, kuna Bõstrov lahkus linnapea ametist," kommenteeris Tomusk.

Keeleinspektsioon kutsus Maardu linnapea seetõttu keeleinspektsiooni, et anda hinnang tema tegelikule keeleoskusele ja otsustada, kas Bõstrov tuleb suunata ettekirjutusega tasemeeksamile.