Politseid on viimastel päevadel palju nahutatud, kuid meie võime oma kogemuse põhjal öelda, et korrakaitsjad tegid suurepärast tööd ja päästsid mitmed meie üürnikud suurematest kahjudest, on kirjas Delfile saadetud teates.

“Meil räägitakse palju sisselöödud akendest, kuid ei räägita sellest, kui palju marodöörlust politseinikud ära hoidsid,“ sõnas Paas. Tema sõnul rünnati reede hilisõhtul Euroopa Liidu Maja. “Politsei oli kohal kahe minutiga ja tõrjus Emporio Armani esinduskauplusest välja sadakond vandaali ja hoidis selgelt ära halvima.”

“Tahaksime kolleegide nimel avaldada tunnustust korrakaitsjatele ja teha ettepaneku eriarve või fondi moodustamiseks, kuhu kodanikud ja ettevõtted saaksid solidaarsusest annetusi teha,“ sõnas Paas.

Tema sõnul võiks fondi kasutada näiteks politseinike sündmustejärgseks rehabilitatsiooniks, puhke- ja taastusvõimaluste loomiseks. “Konkreetsema otstarbe üle võiks otsustada politsei juhtkond. Meie oleme valmis alustama 50 000 krooni suurusest annetusest,“ sõnas Paas.

Euroopa Liidu maja suuremad üürnikud on Euroopa Liidu Parlamendi ja Komisjoni Eesti esindus, Advokaadibüroo LEXTAL OÜ, Ernst & Young Baltic AS, Nordea Bank Finland PLC Eesti Filiaal, APB Apranga (Emporio Armani esinduskauplus).