„Meil on esimene leht koos ja saame nüüd seda kaks päeva lihvida,“ ütles Kender, kelle sõnul ei ole avalikkus lehest sõnagi rääkinud, vaid on karjunud lihtsalt poliitilisi loosungeid. „Olukord on mürgine ja poliitiline. Kõik karjuvad, aga meie teeme lehte,“ sõnas enda sõnul viimastel päevadel 20 intervjuud andnud Kender.

Peatoimetaja kohusetäitja sõnul on toimetus kokku tulnud selleks, et teha väga head kultuurilehte ja vastutada selle eest ka oma nimedega. „Meil oli aega väga loetud päevad ja ööd, aga kolme päevaga oleme hakkama saanud. Meil on leht koos ja saame seda nüüd lihvida,“ ütles Kender. „Vaatame ka juba järgmisi numbreid.“

Kenderi sõnul ei ole nad mõelnud skandaalse tähelepanu pärast tiraaži suurendamise peale sarnaselt Maalehega, kes Igor Mangi populaarse horoskoobiga lehenumbreid rohkem trükib. „Oleme sisuga tegelenud. Meil ei ole Igor Mangi horoskoopi ja me ei julge kohe tiraaži tõstma hakata, las esimene leht ilmub ära,“ rääkis Kender.

Koosoleva esimese numbri pealt on tema sõnul näha, et uus toimetus suudab anda värsket pilku.

Kender tunnistas, et ta ise pooldab lehe ilmumist paberil, aga otsus selle kohta on konsensuslik ja selle teeb nõukogu.  „Leht peab ikka paberil ilmuma, see on niivõrd oluline asi, paberi pealt on ka äge lugeda,“ lisas Kender.

Reedel ilmub Sirp peatoimetaja kohusetäitja sõnul 40 küljel ja ei ole paksemaks ega õhemaks muutunud. „Ühest küljest on kõva kisa minu isiku ümber ja naljakad poliitvaled, aga teiselt poolt on tulnud väga toetavaid seisukohti ja lahedaid kultuuriartikleid kaastöötajatelt,“ kiitis Kender kõiki kaastöötajaid. Ta ei soovinud siiski avaldada ühtegi nime, kelle artikli leht reedeks ära trükib.

Kender kinnitas, et kui on inimene, kes toob muutusi, siis on see tema. Ta möönis, et ajapikku võib muutuda lehe tasakaal, kuid teksti saab esitada mitmeti ja kindlasti jääb Sirp süvaanalüüside kohaks. „Pikk ei tähenda raskestiloetavat ja igavat,“ sõnas ta. „Seda, mis Sirbis on head ja mis jääb, on suur hulk.“

Ka Sirbiga koos ilmuv välispoliitika ajakiri Diplomaatia jääb Kenderi sõnul alles. „Iivi Anna Massoga saan hästi läbi ja pean temast väga lugu,“ kinnitas Kender.

Ainus kindel asi, milles Sirp Kenderi sõnul tänaseks on loobunud, on Strandbergi karikatuurid.