Rakvere Krooni keskuses asuva kaupluse Super Alko juhataja Erna Jylhä rääkis, et nende pood on avatud kuuest hommikul, kuid kanget alkoholi ostetakse hommikuti vähe. Vahel võetakse õlut, kuid rohkem siiski tulevad inimesed enne tööle minekut sigarettide järele, kirjutab Virumaa Teataja.

Praegu on Super Alko avatud üheteistkümneni õhtul, kuid uue seaduse jõustudes peab kaupluse sulgema tund aega varem. Et põhiline müügiartikkel on alkohol, siis pole mõtet pärast kümmet ainult tubaka ja karastusjookidega kaubelda.

Mil määral kaupluse läbimüük seoses keeluga muutub, ei osanud Erna Jylhä öelda ning arvas, et see selgub esimese kuu jooksul. Kuid suuri muutusi juhataja ette näha ei osanud.

OG Elektra kaubandusketti kuuluva Ly kaupluse kõrval asuva joogipoe klienditeenindaja Kadri Nõmmesalu arvates nende kauplust müügipiirangud ei mõjuta. Pood on avatud kella üheksast hommikul üheksani õhtul ja piisab, kui lahtiolekuaega tunni võrra edasi nihutada. Seega jääb kauplus tõenäoliselt edaspidigi 12 tunniks avatuks.

Rakvere Maksimarketi juhata asetäitja Tiia Steinberg ütles, et alkoholi müügipiirangutega arvestati juba maja ehituse juures ning nii kange kui lahja alkohol paigutati teadlikult eraldi müügiletti. “See, et niisugune seadus tuleb, oli juba ette teada ja vastavalt korraldati ka müük,” sõnas Steinberg.

Maksimarket on avatud kella üheksast hommikul kuni kümneni õhtul, seega puudutab seadus vaid ühte tundi ega tohiks kaupluse käivet kuidagi mõjutada. Samuti ei ole poe viinaleti taga hommikuti erilist tunglemist täheldatud.