Algul häirisid kaubamajas jõlkuvad lapsed kaubamaja töötajaid, siis hakkasid nurisema rentnikud, viimaks ka kliendid. Kaubakeskuse esindajad istusid koos politseiga maha, et panna laste huligaanitsemisele piir, kirjutab Tartu Postimees.

Kolmandalt korruselt inimestele krae vahele sülitamine, müntide ja saia loopimine, eskalaatorite seiskamine, joobes ja suitsetavad alaealised. Need on probleemid, millega peab turvafirma Falck kaubamajas oma põhitöö, poodniku vara kaitsmise kõrval igapäevaselt tegelema.

Falck andis esmaspäevasel noorteteemalisel ümarlaual politseile üle kopsaka paki lastelt kaubamajas võetud seletuskirju nende huligaanitsemiste kohta. “Turvamees tõi mind siia, aga ma ei saa aru, miks,” on suure osa seletuskirjade sisu.

Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimees Raul Puusepp sõnas, et noored on küll kaubamajja teretulnud, ent nad peavad aru saama, kust läheb piir lubatu ja lubamatu vahel.

“Tulgu veelgi rohkem ja olgu veelgi kauem, aga pidagu end normaalselt üleval. See ongi kõik, mida me tahame,” sõnas Puusepp.

Kõik osapooled tõdesid, et praegust karistamatustunnet saaks noorte seas pretsedentide loomisega vähendada. Kui kümme noort korrarikkumiste eest vastutusele võtta, jääks sada korrarikkumist ehk ära.