"Seda otsustab ringkonna üldkoosolek, kes esitab oma ringkonna poolt kandidaadid ametikohtadele. Aga ma olen praegu erakonna juhatuse liige ja tõenäoliselt loomulikult kandideerin," ütles Madison Delfile. Seda, kas ta esitatakse aseesimeheks või juhatuse lihtliikmeks, otsustab ringkonna üldkoosolek.

Riigikogu esimesel töönädalal sai avalikuks, et Madison sai politseilt trahvi telefoni omastamise eest. Eelmisel nädalal otsustas erakonna juhatus, et Jaak Madison on käitunud ebaeetiliselt, kuid eksimus pole nii suur, et teda erakonnast või fraktsioonist välja arvata. Juhatus otsustas võtta Jaak Madisoni käendusele ning määras talle mentori.

Erakonnakaaslased ei pidanud seda tõsiasja takistuseks erakonna juhatusse kandideerimisel.

Varem Madisonil riigikogust taanduda soovitanud aseesimees Martin Helme ütles, et erakond on noormehele teise võimaluse andnud.

"Teema on lõpetatud. Juhatus arutas asja ja teema on lõpetatud. Kogu see teema, eetiline rikkumine. Ta on nii-öelda katseajal, kui tema tegevus sel ajal on viisakas ja korralik, siis ei ole probleemi. See, mis on ikka jätkuvalt tõsi, on, et Jaak on väga intelligentne ja väga tegus noor tulevikuga inimene, erakond otsustas talle anda uue võimaluse, otsustas sel korral andeks anda ja järelikult ei tohi talt võtta ära võimalust areneda, ennast teostada ja oma valijaid esindada," sõnas Helme.

Samuti EKRE juhatusse kuuluv Henn Põlluaas ütles, et valdav arusaam on, et Madison väärib teist võimalust ja temagi usub nii. "Eksimatu ei ole keegi siin ilmas ja kui kohe ühe eksimuse peale inimese kriips peale tõmmata, siis oleks suurem osa ühiskonnast autsaiderid," lisas Põlluaas.

"Eks nagu igal pool nii ja naa - mõned võtavad väga tõsiselt neid eksimusi, teised on aru saanud, et noorele mehele, kes on aru saanud sellest, et ta on eksinud, tuleb anda teine võimalus. Ühest arusaama ei olegi, aga see, et inimesel tuleb võimalust anda, on ülekaalus," sõnas ta.