Valga maakohtu esimees Kalju Kutsar jättis teisipäeval tagamata tervisekeskuse juhataja Kuldar Aaviku hagi, kirjutas Postimees. Esmaspäeval esitatud hagis nõudis Aavik vaidlusaluse Tehvandi talu kinnistu väljanõudmist Eesti Suusaliidu ja riigi ebaseaduslikust valdusest, samuti seda, et kohus keelaks Eesti Suusaliidul ja riigil vaidlusalust kinnistut mis tahel viisil kasutada.

“Leidsin, et taotlus pole mingil viisil põhjendatud,” ütles Kutsar ajalehele. “Hagi tagamine toimub seaduse järgi sellisel juhul, kui tagamata jätmine kahjustab, raskendab või muudab võimatuks hilisema otsuse täitmise.”

Kutsari sõnul ei tohiks see, et keegi seal suusatab, maatükki mingil viisil kahjustada. “Suusarada sulab kevadel ära ja maa selle all on samasugune kui ennegi,” ütles kohtu esimees. “Tavaliselt keelatakse metsaraie, see kahjustab maa väärtust, kuid suusarada vaevalt et kahjustab.”

Aaviku sõnul lootis ta, et kohus saadab kohale kohtutäituri, kes laseb tema maalt ära koristada kõik aiad ja kaablid, mis on sinna karikaetapi tarvis kohale veetud. “Lootsin, et kohtutäitur tuleb kohale, piirab ala ning siis ei toimu enne midagi, kui kohtuvaidlus on lõppenud,” lisas ta.

Valga maakohus pole veel määranud kuupäeva, millal hakkab Tahvandi Tervisekeskuse hagi arutama. Otepää valla hagi, milles viimane taotleb enda eelisostuõiguse tunnistamist, tuleb arutusele 22. jaanuaril.

Aavik ütles Postimehele, et loodab enne etappi korraldajatega siiski kokkuleppele jõuda. “Kindel on see, et järgmisi võistlusi sellel maal ei toimu ja kohtuvaidlus võib kesta veel aastaid,” lisas ta.