“Tunnen ennast suurepäraselt, sellepärast, et mul on jalad all,” ütles Saks Delfile. “Tõsi küll, pisut tudisevad.”

“See ei tähenda, et nüüd on kõik korras,” lisas ta. “Aga ma olen päris kindel, et mul jätkub tahtmist edasi treenida.”

Saks võlgneb enda sõnul tänu Magdaleena haigla taastusravi osakonnale ja füsioterapeut Larissale, kes sundis teda iga päev trenni tegema. “Kui inimesed sinusse usuvad, siis ei sa ju neid alt vedada,” ütles ta.

“Ma olen nüüd harjunud iga päeva kõvasti trenni tegema,” rääkis endine eurosaadik ja lisas, et üks tema aastalõpu lubadusi endale on  seda eluviisi jätkata.

Seisab poliitika teelahkmel

Saks kandideerib märtsivalimistel sotsiaaldemokraatide nimekirjas, kuid on enda sõnul saanud ka teisi pakkumisi. “Ma olen nimekirjas,” lausus ta. “Ma olen teelahkmel ja kaalun kindlasti ka teisi variante.” Ta ei soostunud ütlema, kas ta kavatseb aktiivsest poliitikast loobuda.

Saks esitas 1. oktoobril avalduse peatada 5. oktoobrist 5. jaanuarini oma kuulumine Tallinna linnavolikokku.

Aastalõpp perega

Aasta lõpp toob Saksale võimaluse veeta aega perega. “Need on esimesed sellised jõulud, kus ma saan pühi täiesti rahulikult nautida,” sõnas ta. Ta lisas, et ootab võimalust, et veeta aega oma kuuvanuse pojapojaga, keda ta seni on vaid magavana näinud. “Ma ootan seda, kui ma saan talle silma vaadata,” sõnas vastne vanaema.

Katrin Saks liitus ümber maailma purjetava Nordea seltskonnaga 21. oktoobril Prantsusmaal Brestis, kuid haigestus mõned päevas hiljem ja viidi Portugali haiglasse. Portugalist Eestisse tuli ta novembri keskel ja viibis esmalt haiglaravil Tallinnas Mustamäel ja hiljem taastusravil Magdaleena haiglas.