“Mul on kaks ettepanekut. Esiteks, et ETV alustaks uuesti kakskeelsete saadetega, mis olid kunagi väga edukad ja näitasid sageli, et eriarvamuste piir ei läinud sugugi rahvuste vahelt. Praegu on venekeelne programm 15 minutit uudiseid väga halval kellaajal ja sellest ei piisa. Tervitatav on venekeelse uudistesaate pikemaks tegemine ning kindlasti tuleb keelepõhist ideed laiendada ka teistele teleformaatidele,” kinnitas Euroopa Parlamendi liige.

Saksa hinnangul on oluline, et ajal, kus maailm taas polariseerub ning Venemaa ise on end määranud isolatsiooni, tuleks luua kohalik venekeelne meedium, mis toetuks euroopalikule väärtussüsteemile ja ühendaks Eestis elavaid eri rahvusest kodanikke. “Tunnustan ETV julgust tõstatada sellisel keerulisel hetkel venekeelse programmi küsimus,” ütles Saks.

“Teine ettepanek puudutab lastesaateid. Tuleks mõelda, kuidas toota lastesaateid nii eestlastele kui ka venelastele viisil, et see looks ühist väärtussüsteemi. On oluline, et ühe põlvkonna eestlased ja venelased kasvaksid üles ühesüguste sümbolitega ja ühiseid väärtusi kujundavate telekangelastega,” lisas Saks.