"Sellest alates on Ansip süüdi kōiges ja alati," ütles Raik Delfile. "Osad meie kaasmaalased ei armasta teda. Seda suhtumist aitab igati toetada meie enda opositsioon, naabermaast rääkimata."

Raik tunnistas, et ka temal endal on pronkssõduri pärast okas hinges. "Vale ajastus ja sobimatu viis. Aga mis tehtud, see tehtud," lausus Raik.

Raigi sõnul jäävad Andrus Ansipi aega alati meenutama reljeefsed ütlemised. "Mõttekäik, et kui see on kriis, siis sellises kriisis tahaksin elada, meenub tihti, kui oma elujärje üle järelemõtlematult kurdame," tõi Raik välja ühe Ansipi ütlemise.

Tulevikku vaadates märkis Raik, et riigikogu valimised on aasta pärast. "Rahva elujärg, nende elujärg, kes tōesti kehvasti elavad ja seejuures siiski püüavad ise hakkama saada, kujuneb järgmiste valmiste sõlmküsimuseks," ütles Narva kolledži direktor. Eelkōige on tema sõnul kurb mõelda vaesuses elavatele lastele. Teine oluline väljakutse on tema sõnul meie oma venelaste kindlustunde tagamine.

Üheksa aastat võimul on justkui olümpiakuld

"Ootan huviga, kas ja kuna tuleb Eestis taas peaminister, kes mitte-totalitaarses riigis on valitsusjuht üheksa 9 aastat!" avaldas Raik Ansipile tunnustust. "Tegelikult on see väga tubli saavutus, justkui olümpiakuld. Palju õnne ja aitäh, Andrus Ansip. Suur oskus on õigel ajal kõrvale astuda."

"Me ei tea ja ei saa teada, milline oleks Eesti aastal 2014, siis kui valitsust ei oleks nii pikalt juhtinud Andrus Ansip," lõpetas Raik ja lisas, et tema ei ole Ansipi valija.

Andrus Ansip ütles täna Tartus peetud kõnes, et esitab presidendile tagasiastumispalve vastalapäeval, 4. märtsil.