Selline areng seab kahtluse alla vajaduse luua Narvas uus koalitsioon riigikogu sotsiaaldemokraadist liikme Katri Raigi juhitud Meie Narva ja senise Keskerakonna fraktsiooni vahel. Raik oleks olnud uue koalitsiooni linnapeakandidaat, vahendab ERR.

"Reedel, 11. detsembril võeti Aleksei Jevgrafov koos oma meeskonnaga Keskerakonna liikmeks piirkonna otsusega. Piirkonna otsus läheb nüüd erakonna juhatuse lauale. Ma arvan, et sellist pööret sündmustes ei oodanud keegi," ütles Yana Toom.

ERR-i andmeil ei esitanud Kodulinn Narva fraktsioonist Keskerakonda astumiseks avaldust ainult Larissa Olenina ja Aleksei Mägi.

Nüüd läheb Keskerakond Narvas valimistele tõenäoliselt oma ühtse nimekirjaga.

Keskerkonna fraktsioonil on 31-liikmelises Narva volikogus praegu üheksa liiget, Kodulinn Narval 14 liiget, Meie Narval seitse liiget, keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin ei kuulu ühtegi fraktsiooni.

Poliitmängudes kannatavad linlased

Katri Raik sõnas Delfile, et Narvas on praegu välja selgitamisel, kes on kõige kangem keskerakondlane. "Aga seda olukorras, kus 12 fraktsiooni Kodulinn Narva liiget, kes ka enne Keskerakonna kaubamärki kasutanud, ei ole veel erakonda vastu võetud. Seega Yana Toom kiirustab, kui kuulutab Aleksei Jevgrafovi taas linnapeaks. Vastu saab võtta ju ainult Keskerakonna juhatus, mis ei ole toimunud."

Raik lisas, et nii volikogu esimees kui ka linnapea valitakse volikogus salajase hääletamise teel. "Kahjuks on volikogu aseesimees valimisi juba kaks korda edasi lükanud. Praeguse seisuga peaks toimuma 30.12. Kriisiolukorras on edasilükkamine ülimalt vastutustundetu."

Narva linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Tamara Komlova ütles, et jõus on nii osapoolte vahel sõlmitud kokkulepped kui ka Keskerakonna, Meie Narva valimisliidu ja volikogu saadiku Mihhail Stalnuhhini allkirjastatud koalitsioonileping.

"Praegu ei ole meil plaanis Keskerakonna fraktsiooni laiendada, kuid oleme valmis erinevaid osapooli ära kuulama," ütles Komlova.

"Ühtlasi tunnen muret Narva elanike pärast, kes peavad oma kohast iga hinna eest kinni hoidva praeguse linnavõimu pärast kannatama. Kõigile on arusaadav, et linnavalitsus on kaotanud töövõime ja sisuliste teemade asemel tegeletakse poliitmängudega. Narva linn vajab uut hingamist ja paremat juhtimist!," lisas ta.