Tallinna Ülikooli akadeemilise prorektori Heli Mattiseni sõnul on täna senatilt heakskiidu saanud Katariina kolledži ülesandeks kureerida laiapõhjalisi õppekavu, mis kuni 40 protsendi mahus on läbitavad kakskeelse õppe metoodikal põhineva tugiprogrammi toel.

Lisaks nähakse eesmärkidena tagada kureeritavate õppekavade kvaliteet ja õppekavaga sätestatud eesti keele tasemenõuete täitmine ning koordineerida kolledži õppekavade õpetamises osalevate instituutide koostööd.

Kolledži sotsiaalteaduste ja humanitaarteaduste õppekavad on täies mahus läbitavad ka eesti keeles, kuid nende ülesehitus, sisu ja õppekorralduslikud põhimõtted toetavad vene emakeelega õppijate toimetulekut ning paindlikku üleminekut täies mahus eestikeelsele ülikooliõppele.

„Ebapiisava eesti keele oskusega üliõpilastel on võimalik õppida esimesel õppeaastal valdavalt vene keeles, teisel vene ja eesti keeles, kolmandal õppeaastal toimub õppetöö ainult eesti keeles. Õppimine Katariina kolledži õppekavadel on tasuline. Esimene üliõpilaste vastuvõtt kolledži õppekavadele toimub 2008. aasta suvel,” ütles Heli Mattisen.

Katariina kolledži asutamise materjalidega on võimalik tutvuda veebilehel www.tlu.ee/katariina