Intervjuus Postimehele märkis Kass, et kui ta kandideerib Euroopa Parlamenti ja teda tõepoolest valitakse, siis asub ta seal ka tööle. Kass usub, et sellepärast modellitööst veel loobuma ei pea, sest tema hinnangul on võimalik moelavadel esinemist tööga europarlamendis ühitada.

Kassi sõnum europarlamendis Eesti Päevalehe tsiteeringus kõlab järgmiselt: “Minu sõnumiks olekski see, et usuksime iseendasse ja püüaksime ennast harida ja arendada tasemel, et maailmas konkurentsivõimelised olla. Et meie riik suudaks meile tulevikus vaba ja konkurentsivõimelise maa anda.”

Kõiki lehti huvitab küsimus, kuidas laseb Kass ennast respublikaanidel nii häbitult ja odavalt ära kasutada. “Olen piisavalt iseseisev, et mitte kellegi maskotina esineda!” ütles Kass SL Õhtulehele. “Ma ei annaks Res Publicale seda õigust, et ma nende mängukann olen,” sõnas ta Postimehele. “Asi on siiski pigem koostöös kui ärakasutamises või mingite trikkide tegemises. Mul ei ole varem olnud vaja Eestis trikke teha ja mul ei ole ka nüüd vaja. Ma soovin vaid, et saaksin Eestile midagi anda.”

Kass ütles, et “pisidetailides” ettekujutust tööst europarlamendis tal pole, aga vajaduse korral võib ta end kõigega kurssi viia. “On öeldud, et hallid kujud parlamendis läbi ei löö ja nad peavad olema kas nagu Toomas Hendrik Ilves või Mart Laar, kelle vastu on Euroopas eelneva tööga suur respekt tekkinud,” rääkis ta Eesti Päevalehele. “Teised läbilööjad on näiteks maailmas kuulsad sportlased, modellid, näitlejad.”

Kass ütles, et soovib oma tegudega anda Eesti noortele võimalust olla samal tasemel kui noored teistes maailma riikides. “Et need võimalused ka Eesti noortele avaneksid, peab neil olema tahtmist, usku ja julgust oma ideaale teoks teha,” vahendab Postimees. “Ma olen ise nii palju maailmas saanud, et on kätte jõudnud aeg, kus ma tahaksin midagi ka tagasi pakkuda.”

SL Õhtulehest saame teada, et meeste puhul köidab Kassi trimmis tagumik. “Vale suhtumisega kutid” olevat aga tõelised tujurikkujad. “Väikeste asjadega — nagu kulmude kitkumine ja rinna raseerimine — võin ma veel harjuda. Aga liigne macho´likkus on eemaletõukav,” vahendab SL Õhtuleht Kassi sõnu USA meesteajakirjale Vman, mis avaldas hiljuti Carmen Kassi aktifotod.

Samast võib lugeda, et Kass eelistab pikemaajalisi suhteid kohemaid voodissehüppamisele ning et suurus pole Carmeni jaoks oluline.

Poliitikute jaoks on Kassi tulek paras šokk. Rahvaliidu ideoloog Jaak Allik ütles Eesti Päevalehele: “Res Publica tegevus on selge rahva ja ka Carmen Kassi lollitamine. Vähemasti osa valijaid peaks nüüd aru saama, mis on Res Publica aus, eetiline ja uus poliitika.” Postimehes meenutab Allik varem öeldut: nimelt et Res Publica näol on eelkõige tegu äriprojektiga — nüüd on siis huvitav jälgida, kuidas korraga kaob nii au- kui ka häbitunne.

Tartu ülikooli politoloogiaõppejõud Kaido Jaanson tõdes Eesti Päevalehes, et Eesti poliitika on üle võtmas lääne poliitika malle ja veidraid külgi, millesse kuulub ka “staaride” pürgimine poliitikasse.

Keskerakondlane Liina Tõnisson väljendas oma pettumust Postimehele, öeldes: “Kui Res Publica peaks kaasama Carmen Kassi europarlamendi valimistele, on see tõeliselt kurb ning devalveerib nii europarlamendi kampaaniat kui Eesti poliitikat.”

SL Õhtulehe hinnang kajastub Brüsselisse pürgimise soovituse andmises alljärgnevatele nimedele: Jüri Homenja, Edda ja Eduard Paukson, Ivan Orav, Farmi-Gabriel, Charlene, Tarmo Leinatamm, Hannes Võrno, Arnold Oksmaa, Seksi-Kristi, Jüri Mõis, Aivar Palumäe, Ülo ja Aivar Voitka, Anu Saagim, Sulo Tintse.

Postimees Online teatas, et laupäeval külastab Carmen Kass Tallinna kodutute koerte varjupaika, pühapäeval käib aga Peeteli kristlikus lastekodus ning tutvub Tallinna Lastehaiglas narkosõltlaste raviga.