“Ta ei figureeri ise valitsusjuhina, kuid talle jääb mõjuvõim – suurim kohtade arv parlamendis kuulub ju tema loodud parteile,” selgitas Kasekamp Kuku raadio hommikuprogrammile "Ärataja" antud intervjuus.

Kasekampi sõnul aitas viimasel ajal suuremate ja väiksemate skandaalidega silma paistnud Berlusconi omaaegne võimuletulek 1990ndatel Itaalia poliitikas mõneks ajaks korda luua. “Külma sõja aegne Itaalia oli majanduslikus mõttes küll edukas, kuid poliitikas käis täielik tsirkus – valitsused ja nende juhid vahetusid väga tihti,” rääkis ta.

“Berlusconi tõi Itaalia poliitikasse stabiilsust, keegi pole riiki juhtinud nii kaua kui tema. Ta lõi kahe ideoloogilise poolsuse erakondliku süsteemi – selgelt parempooolne jõud, mida juhtis tema, ning opositsioonis vasakpoolne jõud. Lisaks on tal mingi karismaatiline võlu, mis Itaalia valijatele ikka mõjub,” rääkis Kasekamp skandaalse kuulsusega ekspeaministrist.

Rääkides võimalikust vahevalitsusest, mille peaks moodustama endine Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Mario Monti, toonitas Kasekamp, et finantsturgudele annab see positiivse signaali.

“Tegemist on ülimalt respekteeritud konkurentsivolinikuga, kes julges astuda ka rahvusvaheliste korporatsioonide vastu, “ rääkis Kasekamp, kelle hinnangul võib aga Montile raskusi tekitada asjaolu, et mees pole kunagi olnud tegevpoliitik. “Kas tal poliitilist osavust jagub, et võimul püsida, selles on küsimus,” rääkis Kasekamp.